HTML

Minden napra más ...

Pocsék az életem és rosszul állok a dolgokhoz! de próbálok rajta változtatni!

2010.06.19. 00:19 Tulon

Robotok

Ez az egyetlen dolog, amiben nem a tudomány és technika fejlődését látom, hanem az emberiség vesztét. Szerintem igen szép és elképesztő tárgyakat hoztak már létre ez idáig is és főképen az fantasztikus, hogy mennyire le tudják kicsinyíteni. Nézzük csak meg az okos telefonokat, kicsi és rengeteg mindenre képes. Ez a jó rész, a rossz pedig a robotok.

Még eleinte érdekelt engem is. Az eső ilyen, amit láttam az aibo kutyus volt, persze aranyos és érdekes, volt. Aztán jöttek a lego robotok kicsiknek tervezve (kicsik. mint alig tízen éves emberkék). Na, ez már probléma volt számomra. Egy részről mert ez már mutatja, hogy a következő generációban nőnek fel olyan gyerekek, akik „beleszületnek” ennek a létrehozásába. Másfelől pedig az a probléma, hogy egy cseppet félre nevelt nemzedék. Ezek után jött az asimo robot (ezt már csak neten láttam). Ó igen, a csináljunk ember robotot. És kész a droid hadsereg, mint a star warsban, amit könnyen és gyorsan legyártanak, háborúban pedig nem számít veszteségnek. Csak egy elmebeteg ember kell, amiből persze jó pár szaladgál a világban és az akképpen sem békés bolygónkat szépen elpusztítják minden élőlénnyel együtt. A legújabb amit olvastam (bár erről még igen keveset tudok), az a wabian, ami már érzelmek kifejezésére képes. Remélem nem jutunk el odáig, hogy valós érzések legyenek. Mondjuk az érdekes lesz , ha technikailag össze tudnak rakni egy működő emberi agyat. De azt már nem szeretném látni.

Szólj hozzá!

Címkék: robot ember


A bejegyzés trackback címe:

https://tulon.blog.hu/api/trackback/id/tr662092802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása