HTML

Minden napra más ...

Pocsék az életem és rosszul állok a dolgokhoz! de próbálok rajta változtatni!

2010.02.17. 22:46 Tulon

Állás interjú

Elég sokáig kell böngészni az állás ajánlatokat, amíg nem találunk olyat ami a képességeinkkel egyezik. Ekkor próbálunk az önéletrajzunk mellé csinálni egy elfogadható motivációs levelet.  Ha sikeresen összehoztuk akkor elküldjük és türelmesen várunk és várunk. Most tegyük fel, hogy a HR-eseknek is megfelelünk a beküldött anyagok alapján. Ekkor felhívnak, de még nem azért mert megkaptuk a munkát, hanem bemehetünk állás interjúra. Itt jön a neheze. Ha szerencsénk van, akkor csak egy emberrel kell beszélgetni.

Alapvetően nézi(k), hogy mennyire vagy szimpatikus. Ez kivédhetetlen, hisz általában nem ismeri az ember a cégnél dolgozókat. Vannak ahol, különböző feladatok is vannak előtte. Szóval a beszélgetések során magadat kellene fényezni, dehát az meg mindenkinek feltűnik, ha túl "tökéletes" vagy. Azonban, ha mondasz valami kevésbé rosszat akkor az már egyből negatívum. Persze ne csak magunkat, hanem a céget is fényezzük. Aztán ott van még a fizetés is, ezt nem tudom igazból miért kérdik meg, mert adni úgy sem annyit adnak amennyit mondok és különféle módokon megtudnám magyarázni, a kis és nagy összeget egyaránt. De mindegy bemodjuk a pozíciónak megfelelő szokásos fizetést. 

Mindezek után szépen haza sétálunk és várjuk a hívást, hogy mehetünk-e dolgozni. Ha igen akkor örülünk, ha nem akkor kezdődik minden előről és megpróbálunk közben fejlődni.

Szólj hozzá!

Címkék: munka beszélgetés megfelelés


A bejegyzés trackback címe:

https://tulon.blog.hu/api/trackback/id/tr81767724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása