HTML

Minden napra más ...

Pocsék az életem és rosszul állok a dolgokhoz! de próbálok rajta változtatni!

2010.04.09. 23:58 Tulon

Blogozók

Igazán furcsára sikerült a cím, de nem igazán tudom mi azon emberek összefoglaló neve kik készítik és akik olvassák a blogokat, így alkottam egy új szót. Jómagam nem csak írom, de olvasom is mások blogjait. Tehát jól ismerem mindkét oldalt.

Kezdjük a blog írókkal. Több féle és fajta van. Az írója lehet egy személy ami persze lehet fiktív vagy valós, lehet azonban több szerkesztője is, vagy akár egy kis csoport is dogozhat rajta. Ez nem mindig derül ki, hogy ki vagy kik vannak a háttérben. Vannak nagyon egyszerű, kedves emberek akik csak a tapasztalatait szeretné megosztani, vannak aki ide jönnek, hogy kiéljék a frusztrációikat vagy szakmailag segít vagy tudósít nekünk. Azt hogy mennyire értenek ahhoz amiről írnak az kiderül, az is hogy az íráshoz mennyit értenek , de az hogy ez a szakmájuk nekik vagy csak jól tudnak fogalmazni az már nem derül ki. De szerintem ez nem is érdekes, sőt az az izgibb mikor nem újságírók tollából kipattant műveket olvasok, hisz arra van bőven lehetőségem a híreknél vagy a magazinokban elolvasni. Pont ezért jó, mert egy személy magán véleményét, gondolatait olvashatjuk. (leginkább az én blogok ilyenek)

Tekintsük most az olvasókat. El sem kezdem sorolni, hogy kik is lehetnek, inkább csak egy szót használnék: bárki. Jön el olvassa, ha tetszik neki tovább olvassa és talán még vissza is tér, ha nem akkor utoljára találkoztunk vele. Vannak továbbá aktív és passzív olvasók. az egyik csak nézi a másik kommentálja is a történéseket. 

Hogy mindezt miért írtam le? Mert volt egy kedvenc blogom, ami pár hónapja már nem aktív. Az oda látogató olvasók is igen aktívak voltak. Aztán kiderül hogy az író nem egyezik a blog szereplőjével, sőt a szereplőket és a története is csak kitalálta. Nos, ezek után mit gondoljak egy hasonló blogról? hihetek neki vagy sem? valós vagy csak kitalált? Az említett blog egyik olvasójára oly nagy mértékben hatott, hogy a valós életben próbálta utánozni a főszereplőt, majd mikor kiderült hogy nem valós személyről van szó, hirtelen a blog írójára támadtak, hogy és mi van ha komolyabb baja eset volna e ennek az olvasónak. Nos, jómagam nem hiszem, hogy bármiben hibás lenne az író, mert ha megnézek egy filmet és követem a főhős életvitelét, rossz útra térek és kórházban kötök ki vagy rosszabb, akkor sem vonhatom felelősségre a rendezőt. Azt meg soha sem tudhatjuk, hogy valós személy ír és valós dolgokról vagy csak fikció az egész.

Szólj hozzá!

Címkék: blog fikció írók olvasók


A bejegyzés trackback címe:

https://tulon.blog.hu/api/trackback/id/tr961908743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása